Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найбільш постраждали від війни українці та ті, хто живе у критичних умовах, отримали допомогу від Фонду Ріната Ахметова протягом весни

10.06.2024

Весна цього року була непростою для України: ворог нарощує обстріли, прагнучи завдати якомога більшої шкоди містам, селам та селищам, особливо неподалік від кордону. Попри ризики та небезпеку, Фонд Ріната Ахметова надає допомогу людям у прифронтових та прикордонних населених пунктах.

Протягом трьох місяців весни бригади мобільної видачі Фонду неодноразово були у гарячих точках, багато допомагали переселенцям. Загалом гуманітарними рейсами цієї весни людям було доставлено понад 350 тонн продуктових наборів, а це – понад 50 тисяч одиниць. У кожному — борошно, крупа, макаронні вироби, цукор, сіль, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, соняшникова олія, паштет і печиво.

У першу чергу продуктові набори отримували мешканці прифронтових міст Донецької та Запорізької областей, де попри щоденні вибухи і високу небезпеку живуть люди. Окрема увага приділялася Сумщині, яка потерпає від щільних ворожих обстрілів. Видачі тривають.

Також Фонд цієї весни передав гуманітарну допомогу тим, хто лишається у Нетайловому, — на жаль, це селище нещодавно окупував ворог.

Допомагали і людям, які живуть у зруйнованих Щуровому та Новоселівці Першій на Донеччині. Крім цього, продовольча допомога надавалася вимушеним переселенцям із гарячих точок, які тепер мешкають в інших областях країни. Тривають видачі для ВПО найбільш незахищених категорій у «Зеленому центрі» у Запоріжжі.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Як отримати продуктовий набір? За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU