Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Нашим будинком стала дача»: історія сім’ї Юшкових із Луганська

23.05.2019

Лідія Харитонівна й Іван Іванович Юшкови з Луганська цілий рік живуть на дачі. Переселитися сюди, під Щастя, вони були змушені після того, як квартира була зруйнована.

– Тепер нашим будинком стала дача, добре, що ми її мали, інакше б стали бездомними, – каже Іван Юшков.

Разом із пенсіонерами в невеликому будинку, що будувався як місце для літнього заміського відпочинку, живуть дві дочки. Всі займаються городом, інакше просто не вижили б. Вирощені на шести сотках овочі – серйозна підмога. Але раціон Юшкових був би зовсім мізерним без підтримки Фонду Ріната Ахметова – сімейство регулярно одержує набори виживання.

– Тут усі потрібні продукти, без яких важко нормально харчуватися. Дуже дякуємо Рінату Ахметову за те, що не забуває про земляків у цей важкий час, – сказала Лідія Юшкова.

Фонд Ріната Ахметова – найбільша благодійна місія в Україні. З перших днів збройного конфлікту на Донбасі всі зусилля Фонду зосереджені на допомозі мирним мешканцям регіону. Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 85% жителів Донбасу, які отримують допомогу Ріната Ахметова, вважають, що не змогли б без неї вижити. Цю думку поділяють 67% всіх жителів України.