Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Нашу заявку у Штабі розглянули і схвалили буквально за кілька днів», — історія хворого шахтаря з Макіївки

11.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова забезпечив протитромботичними ліками шахтаря, який проходить курс лікування після перелому ноги.

25 років Віталій Литвинко пропрацював на шахті «Калинівська-Східна» в Макіївці. Із рідним підприємством пережив різні часи. У травні 2014 року Віталій дістав важку травму — під час зміни ланцюгом комбайна вдарило ногу, у результаті — кілька переломів. Місяць лікувався у травматології, але почалися ускладнення — утворилися тромби на нозі й у легеневій артерії.

«Зараз йому складно дихати. Тромби не розсмоктуються так швидко, як хотілося б. Лікарі призначили постійне приймання препаратів для розсмоктування тромбів. Вони дуже дорогі», — розповідає Людмила, дружина гірника.

Віталій кілька разів звертався по допомогу до керівництва шахти — реакції не було. Одні обіцянки. Дружина роботу втратила. В окупованій Макіївці перебої з продуктами й ліками. Те, що є — продається втридорога. Роботу знайти дуже складно. Сім’я виявилася заручником ситуації. «Чоловікові залишився всього рік до пенсії, інвалідність ми не оформляли, і за станом здоров’я повернутися на роботу він не може. Ось і виходить, що статусу в нас жодного немає. Сподіватися на якісь виплати немає сенсу. Хоча люди і їх не отримують», — каже Людмила.

Витрати на лікування лягли на плечі родичів, допомагали як могли. Але зараз складно і їм. Людмила почала шукати можливих благодійників. Час минав, чоловікові без тромборозсмоктувальних препаратів міг загрожувати інсульт.

«Знайома розповіла, що звернулася по допомогу для хворої мами до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Їй допомогли. Я теж зателефонувала, не переставала сподіватися. Через кілька днів нам перетелефонували зі Штабу і сказали, що наша заявка схвалена, і ми отримаємо посилку з ліками. Спасибі величезне Рінату Леонідовичу. Ми не втомлюємося дякувати й ділитися інформацією про Гуманітарний Штаб із тими, хто потребує допомоги. Адже для багатьох, як і для нас, це може бути єдиний вихід!», — каже Людмила.