Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Наші усиновителі, прийомні батьки і соцпрацівники, з якими взаємодіє портал, - це справжня і потужна сила!» Блог Анастасії Білоусової

10.02.2021

Перший блог 2021 року я хочу розпочати і завершити тільки надією на краще. Бо я – оптимістка. І користувачі нашого порталу, як показує листування, коментарі на Фейсбук-сторінці програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» теж оптимісти. Бо вони збирають купу документів, розбираються у хитрощах законодавства. Вони у більшості випадках просто виривають дитину з закладу. Вони долають складнощі адаптаційного періоду і соціалізації дитини у суспільстві.

Наша гордість – наші усиновителі!

У 2020 році до активного життя порталу sirotstvy.net приєдналися усиновителі Ірина Гартунг, Максим та Євгенія Сєнцови, Богдана Голод, Анастасія Константінова, Анастасія Стрельбицька. Вони не приховують таємницю усиновлення, навпаки, прикладають багато зусиль заради розповсюдження ідеї усиновлення на нашому порталі, а також на своїх сторінках у соцмережах.

Деякі цифри

Чесно скажу, взагалі дуже приємно бути контент-менеджером порталу, який вже 11 років є ресурсом для натхнення майбутніх батьків. Це велика вдача для професійного журналіста.

Лише за 2020 рік порталом https://sirotstvy.net/ua/ скористувалося 3 050 910 користувачів. Програма провела 1364 онлайн-консультацій.

Виросла на 1100 кількість фоловерів на нашій сторінці у Фейсбуці. https://www.facebook.com/SirotstvyNet – зараз їх 42 321.

Контент порталу оновився реальним досвідом усиновителів, прийомних батьків та опікунів. У вкладці «Реальні історії сімей» https://sirotstvy.net/ua/real-life-stories/stories-of-children-and-families/ https://sirotstvy.net/ua/news/ з’явилося 25 нових історій, а в мене – 25 нереально класних друзів і знайомих батьків!

Наша гордість – наші соцпрацівники ССД

На жаль, деякі служби у справах дітей чомусь стали неуважно ставитися до надання порталу оперативних даних про зняття та постановку на облік дітей-сиріт. Але благо, більшість з них залишилися вірними і досконалими!

1. Дякуємо службі у справах дітей Кіровоградської ОДА, службі у справах дітей Тернопільської ОДА, службі у справах дітей Рівненської ОДА за відновлення договорів, теплу атмосферу при зустрічі, бажання надавати коментарі та інтерв’ю для роз'яснення багатьох складних питань з усиновлення для наших користувачів.

2. Дякуємо службі у справах дітей Житомирської ОДА, службі у справах дітей Луганської ОДА, службі у справах дітей Донецької ОДА, службі у справах дітей Хмельницької ОДА, службі у справах дітей Миколаївської ОДА, службі у справах дітей Сумської ОДА за вчасно надану інформацію про влаштування діток у сім’ї та постановку на облік нових анкет.

3. Дякуємо службі у справах дітей Київської МДА за оперативну допомогу у відеозйомках під час карантину. Служба зробила неможливе – домовилася із закладами, щоб ми змогли провести фото- та відеозоймку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

4. Дякуємо службі у справах дітей Чернігівської ОДА, службі у справах дітей Черкаської ОДА, службі у справах дітей Одеської ОДА за бажання відстояти права дітей, сміливість надавати коментарі та інтерв’ю для роз'яснення багатьох складних питань з усиновлення для наших користувачів.

Особливо хочу подякувати Київський міський центр соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, а саме нашим улюбленим фахівцям – Любові Лоріашвілі та Наталії Басараб за неймовірні тренінги, інтерв’ю, коментарі та влучні поради, які надихали на нові теми.

У нас вже є власні блогери!

Усиновителька Наталія Івко (Київщина) щотижня публікує неймовірні влоги про таємниці адаптації і виховання на Youtube каналі Фонду Ріната Ахметова –

https://www.youtube.com/watch?v=h3Y_AJ0NaBo&list=PLRMzKOpK_AjRe5DfE9wsx55uBJ4xjwZ2F

Прийомна мама ДБСТ Наталія Моляр (Київщина) ділиться на https://sirotstvy.net/ua/ та https://akhmetovfoundation.org думками у «Блозі прийомної мами» – https://akhmetovfoundation.org/ru/news/blog-pryyomnoi-mamy-natalii-molyar-robota-24-7-abo-yak-polyubyty-chuzhu-dytynku

У нас з’явився навіть тато-блогер! Олександр Кузнєцов разом із дружиною виховує 10 діток у ДБСТ у Луганській області. Він має природний талант письменника і оповідача, має власну яскраву думку і завжди готовий до коментарів на https://sirotstvy.net/ua/ та https://akhmetovfoundation.org ! https://sirotstvy.net/ua/news/ko-dnyu-ottsa-pap-nuzhno-vospyt-vat%60-s-detstva-ynache-budet-pozdno-beseda-s-pryemn-m-ottsom-ddst-ale/

Надії на краще!

Тобто попри сумні новини – реорганізацію райадміністрацій та створення ОТГ, а також ковід і зниження загальноукраїнської кількості усиновлень майже вдвічі, у мене є надія на кращий, на новий плідний рік. Бо з нами велика сила наших усиновителів, прийомних батьків, блогерів, соцпрацівників! Ця сила має спільну з Фондом Ріната Ахметова мету – кожна дитина має жити у люблячій сім’ї!