Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Наше завдання — підвищення стресостійкості»: психологи Фонду Ріната Ахметова надають допомогу медикам Донеччини

08.06.2023

Покровськ, що на Донеччині, регулярно зазнає ворожих обстрілів. Медики міста, як і інші мешканці, живуть у постійному стресі, до того ж, допомагаючи пацієнтам. Аби їх підтримати, психологи Фонду Ріната Ахметова приїхали до Покровська та провели консультації для медичних працівників.

«Наше завдання — дати людині зрозуміти, що під час війни стресовий стан є нормальним, і показати, як з цим станом жити. Надати техніки та засоби, які можна самостійно використовувати для зниження рівня напруження і стресу, підвищення стресостійкості», — говорить про такі зустрічі Леся Залановська, психологиня Фонду Ріната Ахметова.

Для психологів мобільних бригад Фонду червень розпочався з консультацій для медиків Донецької області на тему «Як подолати стрес під час війни». Відвідувачі позитивно відгукуються про групові зустрічі — зізнаються, що отримують корисну інформацію, а також змогу відволіктися від тривожного сьогодення.

Проєкт Фонду Ріната Ахметова з психологічної допомоги постраждалим від війни стартував у 2014 році. Минулоріч до нього долучилися мобільні бригади психологів. У 2023-му психологи Фонду допомагають також медикам, освітянам і старшокласникам.

Психологічну допомогу від Фонду з 2014 року отримали вже понад 145 тисяч жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».