Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Наповнити світ звуками: як отримати допомогу за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»

17.02.2020

Інна та Олексій Мезіни були на сьомому небі від щастя, коли чотири роки тому в їхній родині з'явилася донька Ангеліна. Дівчинка розвивалася нормально, але з часом батьків все частіше стала турбувати одна особливість.

«Ангеліна почала вимовляти склади, коли їй ще не виповнився рік. Реагувала на звуки, але час від часу ми помічали, що дочка не завжди озивається. Списували це на неуважність, але з часом тривога росла, і ми звернулися до ЛОРа. Лікар заспокоїв та повідомив про сірчані пробки, після усунення яких дочка стала, і правда, чути краще», – розповіла мама Інна Павлівна.

Незабаром батьки стали знов помічати у дитини відсутність реакції на деякі звуки, потім з'явилася затримка розвитку мови. Заняття з логопедом результату не принесли, і Ангеліна знову постала перед лікарями. Обстеження показало вроджену туговухість третього ступеня. Щоб недуга не прогресувала, терміново знадобився високочутливий слуховий апарат.

«На такий прилад нам довелося б збирати дуже довго. Дякую Фонду Ріната Ахметова, який відразу ж відповів на наше прохання про допомогу», – подякувала Інна Павлівна.

Як отримати допомогу за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»

З 1 січня 2020 року допомогу у слухопротезуванні за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» можуть отримати хлопчики та дівчатка, які живуть по всій Україні. Претендувати на участь у проєкті можуть дітки з хворобами слуху віком до 7 років. Звернутися по допомогу в слухопротезуванні можуть сім'ї, які відносяться до наступних категорій:

- багатодітні або неповні сім'ї;

- дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

- діти-сироти та діти під опікою;

- сім'ї, в яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина;

- сім'ї, що складаються з двох і більше інвалідів.

Детальніше про діючі проєкти Фонду можна дізнатися, звернувшись на гарячу лінію за телефоном 0 800 509 001.