Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Надія на щасливе майбутнє: Акція «Рінат Ахметов – дітям!»

20.12.2018

Одна з улюблених традицій сім’ї Жеребченків – святкування Дня святого Миколая. Багато років поспіль у переддень свята цей дитячий будинок сімейного типу приймає привітання та подарунки від Фонду Ріната Ахметова. В Україні триває масштабне свято благодійності – Акція «Рінат Ахметов – дітям!»

«У нас із Фондом давня дружба. Фонд підтримував нас завжди, навіть коли все здавалося безнадійним. Так, завдяки допомозі Фонду було зроблено капітальний ремонт будинку, коли ми ще жили в Донецьку, – розповідає Олена Жеребченко, мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу. – Для нас є дуже цінними увага та турбота, які з року в рік надає Рінат Ахметов. Це дуже зворушливо. Це зв’язок зі своїм домом, з мирним минулим. Це дарує надію на щасливе майбутнє».

Рідний дім у Донецьку родина була змушена покинути після початку збройного конфлікту. Відтоді довелося змінити місце проживання п’ять разів. Нині живуть під Києвом, у Микуличах. Тут діти (їх у сім’ї шестеро) ростуть у любові та турботі. Для батьків сини та доньки – головна радість і натхнення.

«Я навіть не знаю, якби в мене не було дітей, були в мене сили жити чи ні. Вони завжди надихають і дають можливість залишатися на плаву», – сказала Олена Жеребченко.

Чимало успіхів вдалося досягти батькам-вихователям завдяки підтримці Фонду Ріната Ахметова. Сім’я часто бере участь у тренінгах, вебінарах і святах, які влаштовує програма «Сирітству – ні!»

Цьогоріч дитячому будинку сімейного типу Жеребченків виповнилося 18 років. І стільки ж років проводиться Акція «Рінат Ахметов – дітям!» Напередодні Дня святого Миколая працівники Фонду відвідали сім’ю в Микуличах, привезли подарунки для дітвори – солодощі та розвивальні ігри.

«Акція «Рінат Ахметов – дітям!» продовжує дивовижну традицію 18 років! Цього року подарунки отримають приблизно 100 тисяч дітей. Головне в цьому святі – подарувати кожній дитині віру в диво й дати можливість дітям розвивати свої здібності, свої таланти», – зазначила Тетяна Кухоцька, директор із розвитку проектів Фонду Ріната Ахметова.

Лише за останні чотири роки подарунки від Ріната Ахметова отримали приблизно 600 000 дітей.

Крім того, у межах Акції з 2001 року допомогу Ріната Ахметова одержали понад 50 дитячих будинків сімейного типу, зокрема й на придбання житла. Також українським благодійником була надана матеріальна допомога 10 лікарням і 20 інтернатним закладам.