Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набори виживання: Штаб Ріната Ахметова допомагає жителям Мар'їнки

24.04.2018

24 і 25 квітня бригади мобільного видавання Штабу Ріната Ахметова доставлять гуманітарну допомогу для Мар'їнки.

Четвертий рік тут люди виживають у найскрутніших умовах. Нема світла та газу, постійні перебої з водою і продуктами. Але найстрашніше – обстріли, від яких місто страждає практично щодня. За час бойових дій тут зруйновано понад півтори тисячі будинків, загинуло 35 жителів.

Тетяна дивом залишилася жива. Під час обстрілу снаряди почали рватися поруч з будинком. До підвалу добігти жінка не встигла – отримала численні осколкові поранення.

«Осколки у мене в стегні, спині. Лежала дві години, кров'ю стікала. Бої йдуть. Нічого не зробиш – ні зв'язку, нічого, – згадує Тетяна, мешканка Мар'їнки. – Дочка мене знайшла і побігла по допомогу. За півтора провулка від нас швидка. Дитя побігло, витягло їх з ями, каже: мама стікає кров'ю, і дитя мене врятувало».


Хірурги витягли тільки три осколки. Ще чотири залишаться в тілі Тетяни назавжди. Після операції було потрібне дороге лікування, але грошей не було. З медикаментами допоміг Штаб Ріната Ахметова. А після поранення виявили важке захворювання.
«У мене цукровий діабет, ноги відмовляють. Групу не дають, через поранення нічого не дають. Нічого пораненим не належить, – каже крізь сльози Тетяна. – За себе не страшно – страшно за дочку. 13 років дитині, я мати-одиначка. Бабуся і я, більше нікого вона не має. Що з нею буде? Як можна жити дитині без дому, без нічого? Ось це страшно».

Коли будинок зруйнувало снарядами, сім'ю прихистили родичі. Виживають завдяки продуктовим наборам від Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова.

Попри хворобу, Тетяна намагається допомогти тим, кому ще складніше, – доставляє додому набори виживання людям, які не можуть самостійно прийти за гуманітарною допомогою. Сьогодні й завтра допомогу Штабу отримають приблизно півтори тисячі жителів Мар'їнки: люди похилого віку, діти, люди з інвалідністю, батьки-одинаки. Адже для багатьох із них ці продуктові набори – єдина можливість уникнути голоду.