Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На запитання, чи хоче він у сім’ю, 13-річний Саша відповів: «Дуже!»

04.12.2016

«Я – добрий хороший хлопчик», – характеризує себе 13-річний Саша й зніяковіло опускає очі, сміючись при цьому. Перед камерою він соромиться й хоче якомога швидше закінчити роботу зі знімальною групою програми «Сирітству – ні!» Коли ж мова заходить про сім’ю, він відразу змінюється, відчувається його нервовість.
 

«Саша дуже хоче в родину. Я пам’ятаю, коли ми фотографували його ще в 2014 році, він вірив, що по нього приїдуть батьки. Але так ніхто й не приїхав… Як завжди, перед зйомками діти почали ставити запитання, для чого це потрібно, тож ми зібрали їх і розповіли про програму «Сирітству – ні!» Фотографували всіх. Але оскільки діти мають право вибору – йти в сім’ю чи ні, – для зйомки відеороликів попросили лишиться тільки тих, хто мріє про родину. І він зостався. А коли ми перепитали, чи справді Саша хоче в сім’ю, не на камеру він із блиском в очах відповів: «Дуже!», – розповідає Олена Письменна, провідний спеціаліст проектів та програм Фонду Ріната Ахметова.
 

Будемо вірити, що тоді Сашині тато й мама просто ще не були готові до зустрічі з сином, а зараз обов’язково його побачать і відчують, наскільки потрібні хлопчику.

По додаткову інформацію про дитину кандидати в усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі можуть звернутися в Службу у справах дітей Дніпропетровської обласної державної адміністрації за телефоном: (056) 732-48-70.