Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На порталі «Сирітству – ні!» розміщене відео першої частини тренінгу «Профілактика емоційного вигорання»

15.09.2016


У серпні Фонд Ріната Ахметова в рамках програми «Сирітству – ні!» провів тренінг для прийомних батьків та батьків-вихователів на тему «Профілактика емоційного вигорання». Навчання проводила досвідчений психолог Маріанна Лапіна.

Аби якнайбільше користувачів порталу «Сирітству – ні!» змогли почерпнути для себе щось нове та корисне, ми провели відеозйомку тренінгу та поступово будемо пропонувати вашому перегляду ці матеріали.

Навчання здійснювалося не у формі лекції, значна частина була присвячена практичним завданням. Звернемо увагу, що прийомні батьки та батьки-вихователі ділилися ситуаціями зі свого досвіду, поради, які дає їм психолог, не завжди можна застосувати для вирішення подібної ситуації, оскільки кожен випадок має розглядатися індивідуально.

Протягом місяця ми щотижня розміщатимемо по одній частині тренінгу. Коротко розповімо, що ви зможете побачити в кожному відео.





Частина 1. «Зміст тренінгу». У цій частині тренер Маріанна Лапіна розповідає, якій темі присвячено навчання, а також про зміст тренінгу та послідовність подачі матеріалу, ділиться своїми враженнями про проведений тренінг та роботу учасників групи.

Частина 2. «Емоційне вигорання та його ознаки. Що відбувається з організмом людини під час стресу?» У цій частині багато практичних завдань, обговорень та пояснень психолога. Маріанна Лапіна розповідає про те, які процеси відбуваються в організмі людини під час стресу, описує ознаки та стадії емоційного вигорання, а також пояснює, що допомагає впоратися з емоційним вигоранням.

Частина 3. «Причини емоційного вигорання. Як впоратися зі стресом?» Третя частина також містить багато обговорень та завдань. Група розглядає причини емоційного вигорання, переглядає відео на цю тему та ділиться думками про нього, обговорює, що необхідно робити з тілом під час стресу. Учасники діляться власним досвідом.

Частина 4. «Емоції, які руйнують стосунки в сім’ї. Як із ними впоратися?» У цьому відео користувачі зможуть переглянути кілька практичних завдань. Значна частина присвячена теорії. Маріанна Лапіна розповідає, як впоратися з негативними емоціями.

Сьогодні ми розмістили першу частину тренінгу в рубриці «Відеотека». Тож пропонуємо її вашій увазі. Це був перший наш досвід відеозйомок такого заходу, тому хотілося б почути відгуки та пропозиції. Ми завжди готові до спілкування на сторінці «Сирітству – ні!» у Facebook та відповімо на всі запитання на електронну адресу.