Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На «гарячу лінію» Гуманітарного штабу щодня надходить понад 900 дзвінків із Донбасу

27.10.2014

Найбільше число звернень від переселенців і жителів із зони проведення АТО стосується отримання продуктових, дитячих і гігієнічних наборів Гуманітарного штабу — у середньому приблизно 740 дзвінків на день, що становить приблизно 80% від загального обсягу дзвінків. Заявники, зокрема, цікавляться тим, де в Донецьку можна отримати дитячі набори.

Що ж до адресної допомоги, переважно це прохання про закупівлю медикаментів, оплату операцій, витратних медичних матеріалів, а також ремонт постраждалого від військових дій житла (відновлення вікон і покрівлі).

Продовжують надходити заявки на евакуацію із зони проведення бойових дій — приблизно 90% дзвінків надходять із Донецька, Єнакієвого й Горлівки Донецької області, Стаханова Луганської області.

За минулий тиждень, з 20 до 26 жовтня оператори «гарячої лінії» Гуманітарного штабу щодня приймали понад 900 звернень від жителів Донецької й Луганської областей. Кількість заявок щотижня незмінно зростає. Порівняно з минулим тижнем, кількість заявників зросла більш ніж на 17%.

Короткий аналіз звернень за минулий тиждень:

Гуманітарна допомога — 78,1%

Довідкова інформація — 10,1%

Адресна допомога — 6,7%

Евакуація — 2,5%

Інше (відновлення житла, пошук роботи, розшук зниклих людей, пропозиції від партнерів) — 2,6%