Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Донбасі із загрозою голоду зіткнулися 1,5 млн осіб

05.04.2016

ООН і штаб Ахметова покривають потребу в терміновій гуманітарній допомозі в Україні.

За даними ООН, два роки конфлікту на сході України призвели до того, що 1,5 мільйона українців зіткнулися з загрозою голоду. З них, за оцінками експертів, приблизно 300 тисяч людей потребують термінової допомоги, передає «Дзеркало тижня».

«Два роки насильства, обстрілів, життя у страху залишили незгладимий слід у житті тисяч людей на сході України. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства», – заявив представник ВПП ООН в Україні Джанкарло Стоппоні.

Водночас найсерйозніший брак продовольства відчувають жителі непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж «лінії протистояння сторін».

Найбільшими організаціями-надавачами допомогу на сьогодні є: Гуманітарний штаб Ріната Ахметова і Всесвітня продовольча програма ООН.

Гуманітарний штаб працює із серпня 2014 року, надає 500 тисяч продуктових наборів на місяць. З них більшу частину на непідконтрольних територіях і в сірій зоні. За весь час роботи видано 7,6 млн. продуктових наборів.

Всесвітня продовольча програма працює на сході України з листопада 2014 року. У першій половині цього року ВВП щомісяця планує забезпечувати допомогою 270 тисяч людей із числа найбільш вразливих категорій населення.

Міжнародний Червоний хрест, який також працює на сході України, надає приблизно 60 тисяч продуктових наборів на місяць, а також будматеріали для відновлення руйнувань.

ДЖЕРЕЛО