Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Донбас вирушила 90-а автоколона з продуктами від Штабу Ахметова

01.09.2015

Вранці, 1 вересня, з Дніпропетровська до Маріуполя вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 90-е постачання продуктів на Донбас. Допомога призначена жителям на лінії зіткнення й переселенцям на мирній території Донбасу.

13 фур везуть у Маріуполь 260 тонн продуктів. За підсумками постачання заплановано сформувати 25 тисяч дорослих і 3,5 тисячі дитячих наборів виживання.

Ця автоколона має повний пакет документів, оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

На сьогодні на мирних територіях Донецької та Луганської областей і лінії зіткнення працюють 55 стаціонарних пунктів видавання Штабу. Також кілька разів на тиждень у села на лінії зіткнення для видавання допомоги виїжджають мобільні бригади волонтерів.

Станом на 1 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 232 тис. дорослих наборів виживання і 310,5 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.