Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мистецтво в подарунок. Сюрприз учасниці проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила»

04.03.2020

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» допомагає підліткам з інтернатів розкрити в собі таланти, ставити цілі та досягати їх. Своїм постійним учасникам Фонд Ріната Ахметова дарує особливий подарунок – сертифікат на майстер-клас. Першою мотиваційний подарунок нового сезону «Твоєї суперсили» отримала 8-класниця Юля Єрмакова з Маріупольського центру опіки.

«Юля Єрмакова – постійна учасниця проєкту, – говорить менеджер проєктів і програм Фонду Оксана Іщук. – На наших попередніх тренінгах дівчинка тричі у своїй анкеті вказала мрію – стати перукарем. Нам сподобалося, що в неї була особлива мотивація – нести красу у світ. Коли ми минулого разу були в Маріупольському центрі опіки, то помітили, як гарно заплетене волосся в багатьох дівчаток, і дізналися, що ця краса – результат старань Юлі Єрмакової. Так що дитина вже зараз потихеньку реалізує свою мрію.

А мрії мають збуватися, тому Фонд Ріната Ахметова організував для дитини майстер-клас у найвідомішому навчальному центрі перукарського діла Маріуполя. Подарунок допоможе Юлі домогтися успіху в професії, яку вона обрала».

Амбасадор Фонду, телеведучий Максим Сікора привіз Юлю до навчального центру, де на неї чекали перукар і модель.

«Мені було дуже приємно бути частиною такого чудового проєкту й допомогти Юлі наблизитися до своєї мрії, – розповіла Олена Жилякова, керівник навчального центру перукарського діла. – Тим більше що наша професія дуже багатогранна. Вона ґрунтується не тільки на роботі майстра з клієнтом, а ще дає можливість надалі викладати та передавати свої знання іншим, зокрема молодому поколінню».

«Я вже зараз можу заплітати кіски різних видів, і якщо мені покажуть, швидко вчуся. А ось професійно волосся я ще не укладала, може, тому, що своєї плойки в мене поки що немає, – поділилася з нами Юля. – Мені було дуже цікаво дивитися, як працюють у цьому салоні, де є справжні моделі. Мені дуже сподобалося, щиро дякую!»

«Завдяки проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила" я вже вдруге за рік торкаюся мрії дитини, – каже амбасадор Фонду, телеведучий Максим Сікора. – Минулого разу Фонд подарував учасниці проєкту екскурсію на станцію швидкої допомоги. Цього разу – майстер-клас дівчинці, яка із семи років мріє стати перукарем. Я бачив, з якими захопленими очима вона вперше укладала волосся справжньої професійної моделі. Загалом, я вважаю, це прекрасний формат для того, щоб діти могли на пів кроку зайти у своє майбутнє».

Перші мотиваційні зустрічі відбулися в грудні 2018 року. Тоді вихованці п’яти інтернатних установ Донецької області вчилися знаходити свої таланти. Здобували знання про те, як вибрати професію, і проходили профорієнтаційні тести. Пробували себе в п’яти популярних і актуальних професіях.