Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Миронівське і Світлодарськ — ще 2 населені пункти на лінії вогню, жителі яких отримали допомогу від Штабу Ахметова

25.02.2015

За 23–24 лютого, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив і видав 1 500 безкоштовних продуктових наборів мирним жителям населених пунктів Миронівське і Світлодарськ Донецької області, які розташовані на лінії вогню, поблизу Дебальцевого.

Допомогу від Штабу Ахметова в цих населених пунктах отримали місцеві мирні жителі та переселенці пільгових категорій, відповідно до затверджених Штабом критеріїв.

«У містах на лінії вогню, Миронівському та Світлодарську, зокрема, на сьогодні одна з найскладніших ситуацій із продуктами харчування. Люди позбавлені соціальних виплат, не мають роботи й коштів. Ситуацію дуже посилюють безпосередня близькість до цих населених пунктів бойових дій. Через це дуже складно організувати доставляння й видавання продуктів — багато перевізників просто відмовляються їхати, а на пунктах видавання часто немає електрики або належних умов для роботи волонтерів. Ситуація в таких містах змінюється постійно. Ми орієнтуємося на потреби населення, і, незважаючи на всі труднощі, і далі доставляємо продуктові набори в міста на лінії бойових дій», — коментує ситуацію Євгенія Рзаєва, координатор напряму «Допомога населенню» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Із початку 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив і видав у містах на лінії вогню понад 27 500 продуктових наборів. Допомогу отримали жителі Дзержинська, Миронівського, Дебальцевого, Новгородського, Світлодарська, Авдіївки, Мар’їнського, Новоазовського, Тельманівського районів Донецької області, Лисичанська, Нижнього, Горського, Попасної, Станиці Луганської, Щастя, Петровського Луганської області.

Інформацію про роботу пунктів видавання гуманітарної допомоги в цих та інших містах можна отримати за телефоном гарячої лінії Штабу 0 800 509 001 або електронною поштою [email protected]