Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: історія Дениса та Софії

19.06.2019

П’ятий сезон проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова триває. Учасниками другої зміни, що стартувала днями, стали Денис і Софія Нартови з Мар’їнки, де донині звучать обстріли.

Як розповіла мама дітей Надія Сергіївна, уся сім’я стала свідками запеклих обстрілів. В особливо тяжкі періоди Нартови навіть виїжджали до Курахового, але завжди поверталися назад.

«Діти разом зі мною бачили та чули вибухи, часто доводилося ховатися в укритті. Наслідки пережитого позначаються досі», – розповіла жінка.

Стрес насамперед негативно вплинув на емоційний стан дітей. Денис став запальним, мало цікавиться життям. Софія ж досі не подолала страх.

«Знаю, що на проекті з дітьми працюють професійні психологи Фонду Ріната Ахметова. Мами інших дітей розповідають, що їхня допомога дала помітні позитивні результати. Тому дуже хочу, щоб вони допомогли також Денису із Софією», – додала Надія. Олександрівна.

Цього року проект «Мирне літо – дітям Донбасу» проходить у три зміни, психологічну та фізичну реабілітацію отримають 500 дітей. Це школярі 8–14 років, які проживають на непідконтрольній Україні території і в «сірій зоні», а також діти-переселенці. Учасниками першої та другої змін стали 156 і 141 дитина відповідно. А загалом з початку старту проекту у 2015 році в ньому взяли участь понад 4000 дітей.