Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: історії учасників другої зміни

26.06.2019

П’ятий сезон проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова перетнув «екватор». Учасникам другої з трьох змін залишилося відпочити менш ніж сім з 14 визначених для цього днів.

Серед тих, хто приїхав на другу зміну, Надя Орішко з Новолуганського, де досі не вщухають обстріли. Найперший із них дівчинка не може забути досі.

«Ми тоді вдома всією сім’єю були і сховалися у ванній. Молодший братик маленький зовсім був, тому не сильно злякався. А мені дуже страшно було», – розповіла Надя.

За словами мами Наталії Олександрівни, після цього доньці потрібна була тривала психологічна допомога. Вона сподівається, що «Мирне літо – дітям Донбасу» допоможе Наді відволіктися від суворої дійсності життя в гарячій точці:

«Дочка дуже переживає, адже обстріли не припиняються. Дуже рада, що проект Фонду Ріната Ахметова та його психологи навчать Надю, як позбутися стресу».

Цьогоріч проект «Мирне літо – дітям Донбасу» проходить у три зміни, психологічну та фізичну реабілітацію отримають 500 дітей. Це школярі 8–14 років, які проживають на непідконтрольній Україні території та в «сірій зоні», а також діти-переселенці. Учасниками першої та другої змін стали 156 і 141 дитина відповідно. А загалом з початку старту проекту у 2015 році в ньому взяли участь понад 4000 дітей.