Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: Як оформити заявку й отримати путівку на літній відпочинок?

29.05.2018

Триває приймання заявок на літній відпочинок дітей за проектом «Мирне літо – дітям Донбасу» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Цьогоріч у таборі «Перлина Донеччини», у Святогірську, відпочинуть 500 школярів віком від 8 до 14 років, які постраждали від бойових дій на сході України.

Літній сезон в таборі почнеться 1 липня і триватиме до 11 серпня, будуть організовані три зміни по 14 днів кожна.

Подати заявку можуть жителі Донецької та Луганської областей, які проживають на непідконтрольній території або в «сірій зоні», а також переселенці. Як і минулими роками, витрати на відпочинок бере на себе Гуманітарний штаб. Батькам потрібно буде самим привезти дітей у табір і забрати їх наприкінці зміни.

«Цей проект Штабу спрямований передусім на те, щоб діти, які постраждали під час воєнних дій, змогли відчути себе в безпеці та пройти психологічну реабілітацію. Для цього в таборі працюватимуть психологи, які пройшли навчання за курсом «Травма війни». За допомогою ігор, арт-терапії та майстер-класів вони допоможуть дітям впоратися зі страхами, тривогою, розвинути навички комунікації», – зазначив Андрій Хворостянко, менеджер проектів Фонду Ріната Ахметова.

Табір розташований в лісі, біля озера. У ньому обладнані футбольне поле та майданчики для волейболу та баскетболу, працюватимуть гуртки за інтересами: від вокалу та малювання до глинотерапії та різання по каменю.

Щоб відправити дитину в табір, потрібно оформити заявку на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова через сервіс «Онлайн-помічник» або зателефонувати за номером телефону гарячої лінії 0800-509-001.Пріоритет буде відданий дітям з багатодітних або неповних сімей.