Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мирне літо для 600 дітей із Донбасу. Штаб Ахметова запускає третю зміну в літньому таборі Бердянська

08.08.2015

8 серпня в таборі «Факел» завершилася друга зміна, організована Гуманітарним штабом Ріната Ахметова для оздоровлення дітей із Донбасу. Завдяки цьому відпочити на морі вже встигли 500 дітей, як живуть на не підконтрольних Україні територіях, так і переселенців. Ще 100 дітей зможуть оздоровитися в таборі під час третьої зміни, яка стартує завтра, 9 серпня, і триватиме до 22-го числа.

«Майже місяць тому у «Факелі» стартувала перша зміна. Ми отримали сотні заявок від сімей, які перебувають у містах, де не припиняються бойові дії. У таких умовах складно думати про літній відпочинок для дітей. За перші дві зміни в Бердянську півтисячі діток змогли відпочити, оздоровитися, знайти нових друзів. Також дуже активно під час заїздів йде робота психологів Гуманітарного штабу з дітьми. Фахівці допомагають їм позбутися переживань, викликаних війною», — коментує Ірина Соболь, координатор проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Величезне спасибі Рінату Леонідовичу і всьому Штабу за те, що діти змогли відпочити цього року. Ми з чоловіком не змогли їх вивезти. Щиро дякуємо за море, сонце. Путівка була в такий момент, коли не бажано дітям перебувати в Авдіївці», — поділилася мама двох доньок, які відпочили у «Факелі».

У межах програми Гумштаба «Мирне літо — дітям Донбасу» 2800 дітей отримають можливість згадати про безтурботне дитинство. З них, 600 дітей оздоровляться в самому таборі «Факел», а 2200 дітей, які не можуть перетнути лінію дотику й виїхати на мирні території, відвідають дитячі літні центри в Донецьку, Єнакієвому, Комсомольському та Харцизьку