Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: стали відомі новинки сезону 2019!

02.05.2019

Проект «Мирне літо – дітям Донбасу» відкриває п’ятий сезон! Цьогоріч його учасників чекає кілька особливих сюрпризів і новинок.

«Цього сезону перша особливість проекту – він стартує 1 червня. Прийом заявок на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова вже розпочато. За перші дні реєстрації заявки подали 100 осіб. Дуже просимо тих, кому максимально потрібна допомога, телефонувати та реєструватися. Крім відпочинку та психологічної реабілітації, у рамках проекту буде проведено дуже багато різноманітних активностей і занять арт-терапією, які допоможуть дітям розкрити їхні творчі таланти. Згодом малюнки дітей, ролики з їхньою участю будуть представлені в Україні та за кордоном. Так само, як це було впродовж останнього року. Коли їх бачать європейці, вони починають усвідомлювати, у якій ситуації доводиться жити цим дітям і їхнім батькам», – розповіла Тетяна Кухоцька, директорка програм Фонду.

За її словами, «Мирне літо – дітям Донбасу» – унікальний проект. Сьогодні на лінії зіткнення живе приблизно 200 000 дітей у дуже складному матеріальному стані, під обстрілами. Тому для багатьох сімей проект – єдина можливість вивезти школярів для відпочинку на мирній території.

Одне з головних нововведень сезону-2019 – можливість зустрітися з дуже відомими людьми, амбасадорами Фонду. Вони допоможуть учасникам проекту розкрити свої таланти.

«Новий елемент дозвілля дітей на проекті «Мирне літо – дітям Донбасу» передбачає мотиваційні зустрічі та майстер-класи. Відомі й успішні люди покажуть дітям, що мрії здійснюються, а також поділяться секретами майстерності й успіху. Програма буде дуже насиченою, адже можливість випробувати себе в різних іпостасях дуже надихає дітей. Тому просимо батьків разом із заявкою вказувати, чим захоплюється їхня дитина. І чого вони хотіли б її навчити під час проекту. А також повідомляти, з якими психологічними проблемами дитини вони стикнулися, щоб під час реабілітації психологи враховували її потреби», – додала Тетяна Кухоцька.

Вона також висловила впевненість, що діти будуть задоволені, а батьки – спокійні, адже Фонд ретельно підходить до вибору табору та фахівців, які працюватимуть із дітьми. Так, на території табору «Перлина Донеччини» у Святогірську є футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольний і баскетбольний майданчики, зал для гри в пінг-понг, гуртки за інтересом. Поруч розташовані озеро та пляж. Усі учасники проекту забезпечуються повноцінним п’ятиразовим харчуванням.

Докладнішу інформацію можна дізнатися за телефоном гарячої лінії Фонду 0800 509 001