Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мирне літо — дітям Донбасу: розпочато реєстрацію на відпочинок

12.06.2015

12 червня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова починає реєстрацію на програму «Мирне літо — дітям Донбасу», завдяки якій 500 дітей із Донецької та Луганської областей зможуть влітку 2015 року відпочити на узбережжі Азовського моря. Це допоможе їм не лише оздоровитися, а й ненадовго абстрагуватися від отриманих за час війни переживань.

Брати участь у програмі можуть діти, які проживають на не підконтрольних Україні територіях Донбасу, а також діти-переселенці, які проживають на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. Для підтвердження місця проживання дитини необхідно надати медичну довідку про стан здоров’я дитини, видану на бланку установи, що перебуває в зоні АТО (для дітей, які проживають на не підконтрольних Україні територіях) або довідку переселенця (для дітей переселенців). Вікові рамки: 8–14 років.

Відпочивати діти будуть у таборі «Факел» (Бердянськ), розташованому на березі Азовського моря в зеленій зоні. Тут оздоровлюються діти з усієї території України, що дозволить дітям із Донбасу завести нових друзів і розширити коло спілкування. З дітьми будуть працювати професійні педагоги й вожаті, а також команда психологів, які через рухливі ігри та арт-терапію допоможуть дітям впоратися зі страхами, тривожністю, зумовленими війною. Для максимально ефективної взаємодії з дітьми співробітники табору проходять спеціальні тренінги від психологів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Щоб зареєструвати дитину у програмі «Мирне літо — дітям Донбасу» необхідно:

  1. Заповнити реєстраційну форму (після заповнення форми з вами зв’яжуться співробітники Штабу для підтвердження можливості зарахування дитини в табір);
  2. Вислати на електронну адресу [email protected] скан-копії таких документів:
  3. свідоцтво про народження дитини;
  4. медична довідка;
  5. довідка переселенця (для дітей-переселенців);
  6. Підготувати пакет документів і надати його після прибуття до табору.

Докладніше про програму можна дізнатися тут.