Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мирне літо – дітям Донбасу: приймання заявок завершено

25.07.2016

22 липня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова завершив реєстрацію на програму «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016». Уже в серпні 500 дітей поїдуть на оздоровлення до дитячих таборів.

У програмі відпочинку беруть участь діти віком від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області. Насамперед – діти з багатодітних або неповних сімей, а також ті, хто не зміг взяти участь у програмі минулого року.

«На прохання батьків ми розширили терміни приймання заявок, а також збільшили вік дітей, які можуть брати участь у програмі «Мирне літо – дітям Донбасу». Дві третини заявок надійшли до нас із міст на непідконтрольній території. Попри труднощі в перетині лінії зіткнення, батьки прагнуть забезпечити своїм дітям літній відпочинок. Для багатьох дітей це єдина можливість ненадовго відволіктися й забути про війну. І Гуманітарний штаб радий їм у цьому допомогти», – розповідає Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

У серпні для дітей будуть відкриті 2 зміни в таборі «Альбатрос» (сел. Стрілкове, Херсонська область) та 1 зміна в таборі «Сонячний» (в центрі курортної зони Святогірська). Крім масштабної розважальної програми, на дітей чекають заняття та консультації з психологами, спрямовані на стабілізацію та поліпшення психоемоційного стану дитини, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.