Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: історія сестер Варвари та Іванни

13.06.2019

У Святогірську добігає кінця перша зміна нового сезону проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова. Другий рік поспіль його учасниками стали сестри Варвара та Іванна з Макіївки.

Дев’ять років тому в житті дівчаток сталася страшна подія – померла мама. Опіку оформила родичка. Та щойно біль втрати стих, як доля завдала ще одного удару – почався конфлікт на сході України.

«У 2014 році було особливо страшно. Скрізь лунали вибухи, трясло будинки та землю. Ми не знали, куди бігти, де ховатись, і від цього ставало зовсім моторошно», – розповіли дівчата.

Нервові потрясіння позначилися на здоров’ї. Іванка стала замкненою, майже перестала спілкуватися з однолітками. Схожа біда у Варвари – вона насилу приєднується до нового колективу. Крім того, Варвара довго не може заснути, часто прокидається в тривозі. Позбутися цього сестрам у рамках проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» вже другий рік допомагають психологи Фонду. Завдяки їхній роботі Варвара та Іванка можуть ходити на танці, у них улагодилося спілкування з однокласниками.

Учасниками першої зміни проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» у 2019 році стали 156 дітей. Загалом цьогоріч путівки в санаторно-курортний центр «Перлина Донеччини» від Фонду Ріната Ахметова отримають приблизно 500 хлопчиків і дівчаток, які проживають з обох боків лінії зіткнення.