Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: допомогти дитині знайти свій шлях у житті

03.07.2019

Проект «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова продовжує дарувати його учасникам чудові зустрічі та відкриття. Днями з дітьми зустрівся амбасадор Фонду – відомий телеведучий каналу «Україна» Олексій Суханов. На мотиваційній лекції з дітьми він розкрив секрет, як знайти свій шлях і покликання на життєвому шляху.

«У вас зараз прекрасний вік, саме час задуматися про головну мету в житті, відчути свій талант. Ви маєте молодість і енергію для того, щоб мріяти, діяти та, не зупиняючись, йти до своєї мети. Ваш талант-суперсила може бути дуже несподіваним. У світі сотні тисяч найрізноманітніших професій», – звернувся до учасників проекту Олексій Суханов.

Він підкреслив, що зовнішність і шкільні оцінки – далеко не найголовніше в житті.

«По-справжньому важливі практичні знання і жвавий розум, не модельна зовнішність, а внутрішня сила, добре серце та великодушність. Ну і, звичайно ж, працьовитість, цілеспрямованість і жага знань. Яку професію ви виберете – не важливо, головне любити те, що робиш, і робити це максимально добре», – поділився своїми думками амбасадор Фонду.

Хлопчики та дівчатка активно брали участь у діалозі й розповідали про свої мрії. Завершилася зустріч автограф- і фотосесією, яка зібрала навколо телеведучого цілу юрбу дітей.

«Дякую Фонду Ріната Ахметова за цю зустріч. Завдяки Олексію Суханову ми дізналися дещо дуже важливе: хоч ким би не стала людина, не можна забувати рідних і друзів. Потрібно допомагати людям, які трапляються на нашому шляху. Щоб комусь допомогти, не потрібні великі гроші. Для цього достатньо просто бути добрим», – розповіла Наталя з Новолуганського, учасниця проекту «Мирне літо – дітям Донбасу».

Цьогоріч учасниками трьох змін проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» стануть 500 хлопчиків і дівчаток. А з 2015 року Фонд подарував мирне літо 4000 дітей з непідконтрольної Україні території,  «сірої зони», а також дітям-переселенцям. Для більшості з них це єдина можливість оздоровитися і пройти психологічну реабілітацію.