Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу» 2019: як взяти участь у проекті

03.05.2019

1 червня розпочинається новий сезон проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова. Цьогоріч його учасники будуть проходити курси психологічної реабілітації та оздоровлення в таборі «Перлина Донеччини» у Святогірську. Крім традиційних видів активного дозвілля, на дітей чекають кілька приємних сюрпризів – вони зможуть розкрити свої таланти. Допоможуть у цьому відомі люди – амбасадори Фонду.

«Відомі й успішні люди покажуть дітям, що мрії здійснюються, а також поділяться секретами майстерності й успіху. Програма буде дуже насиченою, адже можливість випробувати себе в різних іпостасях дуже надихає дітей. Тому просимо батьків разом із заявкою вказувати, чим захоплюється їхня дитина. І чого вони хотіли б її навчити під час проекту. А також повідомляти, з якими психологічними проблемами дитини вони стикнулися, щоб під час реабілітації психологи враховували її потреби», – розповіла Тетяна Кухоцька, директорка програм Фонду Ріната Ахметова.

Також із дітьми працюватимуть досвідчені психологи, які навчать їх правилам поведінки в екстремальній ситуації та допоможуть впоратися зі страхом, пережитим унаслідок збройного конфлікту. Адже в кожного свої страшні спогади.

Серед тих, кому допомогли психологи Фонду, 11-річна Ліза з Донецька. Дівчинку досі переслідують жахіття після обстрілів рідного міста. Раніше вона жила поруч з аеропортом, практично в епіцентрі збройних дій. Кілька років тому сім’я переїхала в Шостку, а через пережиту травму дитину мучили головні болі. Ліза дуже часто плакала без видимої причини.

Схожі симптоми в 14-річної Ольги, яка нині живе в Краматорську. У 2014 році вона не тільки чула постріли в Шахтарську, а й бачила падіння літака. Після такого стресу в дівчинки з’явилися тривожність, плаксивість, страх майбутнього, боязнь гучних звуків. Справитися з пережитим під час літнього відпочинку їй також допомогли фахівці Фонду.

За весь час роботи проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова приблизно 4000 дітей, які проживають у зоні збройного конфлікту, змогли відпочити та пройти психологічну реабілітацію. Цьогоріч у таборі «Перлина Донеччини» міста Святогірська літнє оздоровлення та психологічну реабілітацію пройдуть 500 хлопчиків і дівчаток.

Хто може взяти участь у проекті «Мирне літо – дітям Донбасу»

Школярі віком 8–14 років, які проживають у населених пунктах Донецької та Луганської областей, зокрема розташованих на лінії зіткнення й тимчасово непідконтрольній території України.

Пріоритет надається дітям із соціально вразливих категорій сімей, зокрема багатодітних, неповних, а також вихованцям дитячих будинків сімейного типу.

Подати заявку можна за телефоном гарячої лінії Фонду 0 800 509 001.