Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу»: 129 дітей відпочили в таборі «Альбатрос»

22.08.2017

21 серпня в таборі «Альбатрос», який розташований у Херсонській області, завершилася остання зміна. 129 дітей, у межах проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо – дітям Донбасу», відпочили й оздоровилися на березі Азовського моря в селищі Стрілкове. Багато з дітей приїхали з міст і сіл, що розташовані на непідконтрольній території Донбасу, у «сірій зоні», тому не з чуток знають, що таке війна.

У таборі «Альбатрос» діти не тільки весело проводили час, а і пройшли психологічну реабілітацію. З ними працювали досвідчені психологи, які через ігрові активності, майстер-класи та арт-терапію допомогли їм впоратися з пережитими страхами та тривогами. Від Гуманітарного штабу було три психологи, кожен із них пройшов навчання за програмою «Травма війни».

«Нашим дітям вкрай необхідний відпочинок далеко від гуркоту снарядів. Це дає їм змогу повірити в те, що дитинство може бути спокійним, мирним, сповненим радості й безтурботності. Саме таким має бути початок життя кожної людини. Психологи Штабу докладають усіх зусиль для того, щоб стабілізувати психоемоційний стан дітей, підвищити в них стресостійкість і знизити рівень тривоги і страху», – розповіла Марина Сорокіна, координатор Психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Крім психологічних тренінгів, діти в таборі грали у футбол, брали участь у різноманітних квестах, купалися в морі та просто спілкувалися в добрій, дружній атмосфері.

«Проект «Мирне літо – дітям Донбасу» організовується для дітей, які проживають у прифронтовій зоні на Донбасі. Цим дітям дуже важливо відпочити й розслабитися, постаратися забути ті жахи, які їм випало побачити. Для цього Фонд Ріната Ахметова залучив найкращих фахівців, які допомагають дітям впоратися зі стресами й перебороти страхи. Літо завершується, а разом із ним – і проект «Мирне літо – дітям Донбасу». Цьогоріч у наших таборах відпочили 472 дитини. А за весь час існування проекту на відпочинку побувало приблизно 3500 дітей», – розповів Андрій Хворостянко, менеджер програм і проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.