Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми з чоловіком вчимося заново читати й розмовляти», — дружина горлівчанина, який відновлюється після інсульту

04.12.2014

Допомогу кардіологічними препаратами надав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова жителю Горлівки. Геннадій Володимирович проходить успішне лікування після інсульту.

 

Можна пережити будь-яку біду, коли поруч є підтримка. У Геннадія Володимировича є надійне плече дружини Ірини. Тендітна й цілеспрямована жінка бореться за виживання, і з усіх сил підтримує чоловіка. Жартуючи, сама називає себе «в. о. глави сім’ї».

Рік тому в чоловіка стався інсульт. Був госпіталізований до Горлівської міської лікарні. Тільки швидка реакція медиків швидкої допомоги та чергової бригади лікарів врятувала Геннадія від важчих наслідків. Два місяці він провів у реанімації. Після виписування, від кризу залишилися наслідки: порушене мовлення й хода, частковий параліч правої сторони тіла.

Ірина не покидає надії на повне відновлення чоловіка. За її словами, динаміка домашнього лікування позитивна: «Ми робимо спеціальну зарядку, виходимо на прогулянку, хоч йому й дуже важко. Але необхідно. Вчимося заново читати й розмовляти. Добре, що не постраждала пам’ять, а отже, є надія на повне відновлення мовлення. Я щиро радію кожному його успіху: поворухне пальцем на неробочий руці, або скаже коротеньке речення».

До інсульту Геннадій працював водієм на міжнародному автобусному рейсі Донецьк — Курськ. У зв’язку із хворобою чоловіка, Ірина теж залишила постійну роботу, перебивається підробітками. На лікування та первинне відновлення Геннадія сім’я витратила всі запаси.

По допомогу Ірина звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «Ліки в нас закінчилися зовсім, а вони потрібні чоловікові щодня для контролю тиску й роботи судин. Коли виїжджала до знайомих у Харків, у новинах на телеканалі «Україна» я побачила історію чоловіка, якому допоміг Штаб Ріната Леонідовича. Вирішила зателефонувати», — розповідає жінка. — Нам допомогли. Через два тижні кур’єр привіз посилку. Завдяки цим лікам, ми можемо продовжувати лікування ще декілька місяців. Це дуже важливо в нинішньому стані Гени».

Попереду в чоловіка довгий період відновлення. Медикаменти дозволять тримати в нормі серцево-судинну систему й відновити роботу нервів, відповідальних за мовлення. Але головне, у нього є підтримка й турбота близьких, яка допоможе впоратися з бідою.