Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми всією сім’єю будемо починати спочатку», — мама 14-річного хлопчика, що пережив обстріл у Донецькій області

13.02.2015

Хлопчик дивом вижив під час обстрілу рідного міста наприкінці січня. Разом із бабусею вони дістали важкі осколкові поранення. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова взяв під повний супровід лікування та реабілітацію хлопчика. Лікування пройшло успішно, і вже за тиждень медики обіцяють виписати Діму на домашню реабілітацію.

Мар’їнка — маленьке містечко, що межує з Донецьком. Тепер — це лінія вогню. Місто частково зруйновано. І змучене. Вибухами й людським горем. Хтось давно його покинув, а хтось, залишаючись у рідних стінах, сподівається на мир.

Сім’я 14-річного Діми залишалася до останнього. Але рішення все кинути й поїхати далося дорогою ціною. 22 серпня хлопчик разом із бабусею потрапив під обстріл. У себе вдома. Снаряд розірвався у дворі. Діма дістав осколкові поранення руки і плеча, а бабуся, Світлана Олександрівна, — множинні осколкові поранення й удари. Обидвох доставили до Дніпропетровська для подальшого лікування.

Менш ніж за місяць Діма переніс дві операції з вилучення осколків і відновлення сухожиль руки. Всі необхідні медикаменти в лікарні передавали волонтери Гуманітарного штабу. Лікування пройшло успішно, і незабаром хлопчика відправлять на домашню реабілітацію.

«Дімі тепер треба регулярно розробляти руку. І пройти підтримувальну терапію — дуже ослаб після двох операцій і пережитого стресу, — розповідає Наталя, мама хлопчика. — Наша бабуся теж готується до виписування. Тепер усією сім’єю будемо починати життя спочатку, з нового аркуша. В іншому будинку та іншому місті».

Наталя знайшла в оренду для своєї родини новий будинок під Дніпропетровськом. Вони прийняли рішення до Мар’їнки не повертатися. Занадто небезпечно. І надто боляче. За словами Наталі, насамперед, після виписування вони з Дімою займуться пошуком нової школи. Хлопчику не терпиться повернутися до колишнього життя без війни, повного таких простих і звичних обов’язків і радощів.