Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми всі сподіваємося, що в регіоні настане мир», — молода сім’я із Донецька

03.01.2015

Олена з чоловіком і маленькою донькою рідний Донецьк вирішили не покидати. Дівчинка ще дуже мала для вимушених подорожей. Родина намагається давати своїй дитині все необхідне у воєнних обставинах. Завдяки дитячому набору від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, батьки зможуть забезпечити малятку необхідне харчування в умовах жорсткої економії.

Маленька Вікторія народилася на початку травня. Для молодих батьків разом із величезною радістю прийшли також тривоги — у Донецьку почалися бойові дії. Родина на деякий час виїжджала до Криму. «Але гроші закінчилися — довелося повертатися, — розповідає Олена. — Було страшно, але тут наш дім, і в чоловіка робота. Для багатьох у місті — це зараз рідкість».
Сім’я живе недалеко від донецького залізничного вокзалу. За словами Олени, постійно чують і бачать вибухи. До обстрілу почали звикати, як би страшно й дико це не звучало. Виживають на зарплату чоловіка Віктора. Він працює шахтарем на шахті ім. О. Ф. Засядька. 
«Це одне з небагатьох підприємств у місті, які стабільно працюють. Нам просто пощастило, — каже Олена. — Можемо себе забезпечити, хоч і доводиться жорстко економити. У багатьох немає і цього». Олена разом з іншими мамами діток до 2 років отримала дитячий набір від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. За словами молодої жінки, вона дуже активно стежить за діями Штабу, і знає, що багато хто в місті отримує від нього допомогу.
«Хочу подякувати, і сказати просте людське спасибі за допомогу, яку надає Рінат Ахметов і його Штаб. Від імені моєї маленької дочки, хочу сказати спасибі за гуманітарку дітям і подарунок, які ми отримали до Нового року! Хочу сказати спасибі за гуманітарку пенсіонерам, без якої вони б насилу вижили в ці воєнні будні, і яка просто допомогла тим, у кого зовсім не було їжі. Серед моїх знайомих дуже багато таких прикладів, — говорить Олена. — Ми всі сподіваємося на те, що в регіоні настане мир, і більше не будуть гинути і втрачати житло люди».
Молоді люди щиро сподіваються, що в рідному місті дуже скоро все налагодиться. На запитання про плани на майбутнє, як і багато хто, відповідають, що хочуть спокою й безпеки для своєї дитини. А з усіма іншими проблемами завжди можна впоратися.