Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми відчуваємо, що потрібні»: мешканці прифронтового Торського отримали допомогу від Фонду Ріната Ахметова

24.11.2023

До Торського, що неподалік від Лиману у Донецькій області, продуктові набори привіз Фонд Ріната Ахметова. Це село на лінії фронту, всі хати тут ушкоджені обстрілами, за пару кілометрів звідси — позиції ворога.

На подвір’ях вивантажують одразу по декілька коробок із продуктами найпершої необхідності. Далі люди подбають про те, щоби передати їх один одному.

«Мені у квітні буде 85. Я живу в чужій хаті, бо моя розбита. Нам немає, де шматок хліба взяти. Я стара, руки вже не вимішують тісто. Звісно, допомога нам потрібна», — мовить місцева мешканка.

За словами іншої жінки, жодного магазину у селищі немає. Проте незважаючи ні на що, люди не хочуть виїжджати, бо «тут дім, худоба, птиця, собаки, коти»…

Ще одна жителька Торського зізналася, що гуманітарна підтримка допомагає не лише вижити, а й вистояти.

«Ми відчуваємо, що потрібні й що ми живемо в Україні. Низький уклін людям, які про нас не забули. Треба думати один про одного. І ніколи не забувати добро. Навіть коли тебе просто обійняли й сказали, "дякую, що ти тут є", — це дуже підтримує», — говорить вона.

У складі продуктових наборів — макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа. А ще — консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет, печиво та соняшникова олія.

З початку повномасштабної війни Фонд передав 317 тисяч наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.