Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми обов’язково поставимо сина на ноги!», — мама 11-місячного Сашка з Луганська, який із народження страждає на епілепсію та порушення рухової функції

17.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив препарати для підтримувальної терапії маленького луганчанина. Цих ліків вистачить до кінця року.

 

Боротися за життя крихітному Саші довелося з перших днів. Діагноз епілепсія й синдром рухових порушень поставили в перші дні. Сталася родова травма. «Від самого початку Саша був у реанімації. Я вірила, що все обійдеться, і син виживе. Відтоді ми об’їздили всі лікарні Луганської області й не тільки. Були різні діагнози і прогнози», — розповідає мама малюка, Алла.

Остаточний діагноз хлопчикові встановили у відділенні неврології Харківської міської лікарні. Медики прописали спеціальні підтримувальні й загальнозміцнювальні препарати. Молода мама виконує всі рекомендації, проходить із дитиною спеціальні процедури, масажі. «Я намагаюся розвивати сина фізично, від цього залежить його подальший стан. Нам майже рік, і ми вже добре сидимо», — ділиться Алла.

Молода сім’я проживає в Рубіжному, Луганської області. В умовах військових дій доводиться складно. Чоловік Алли, Олександр, перебивається підробітками. Постійної роботи в місті не знайти, а багатьом, кому це вдалося, не виплачують зарплату. Підтримки молодим людям чекати нізвідки, батьки не можуть допомогти.

Алла почала шукати вихід зі складного становища. Сашкові було потрібне постійне лікування, без якого могли початися епілептичні напади. Разом із сестрою дівчина створила групу в соцмережах для збирання коштів на лікування хлопчика: «Добрих людей усе-таки більше, тепер я це знаю. Багато хто відгукувався і пропонував посильну допомогу: хто продуктами, хто грошима, хто добрим словом».

Тоді ж в інтернеті молода мама й побачила інформацію про Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. «Для нас закупили всі необхідні препарати, — каже Алла. — Спасибі Вам величезне. Тепер я знаю, що в найближчі місяці ми можемо продовжувати лікування».

Попереду в маленького Сашка ще багато випробувань. Але рішучість і оптимізм його батьків гідні поваги. У непростій особистій ситуації, в умовах воєнного часу, вони роблять усе можливе для відновлення й повноцінного розвитку малюка. «Зараз ми збираємо кошти для обстеження в Києві», — розповідає Алла. — Дуже хочу показати сина столичним лікарям. Ми вже проходили заочні консультації, і медики кажуть, що в нашому випадку дають 70–80%, що ми позбудемося порушень рухової системи. Ми обов’язково поставимо сина на ноги!».