Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми їх не забудемо та зробимо все, що в наших силах, аби допомогти», – депутати Європарламенту про героїв виставки «Донбас і Мирні»

28.01.2019

На пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі Фонд Ріната Ахметова організував унікальну експозицію, присвячену мирним людям, постраждалим від збройного конфлікту на Донбасі. Виставка, яка проходила в стінах Європарламенту, викликала величезний інтерес євродепутатів, які зауважили її значущість і важливість внеску Фонду Ріната Ахметова в запобіганні гуманітарній катастрофі на Донбасі.

«Я вважаю, що Фонд Ріната Ахметова робить фантастичну роботу. Він піклується про дітей, які живуть в умовах війни. Організовує для них літні табори та взагалі всебічно їх підтримує. Я б хотіла сказати Фонду спасибі за те, що він робить, – зазначила Яна Житнянська, депутат Європарламенту від Словаччини. – Для нас виставка, яку представив Фонд, – це можливість ознайомитися з реальними історіями реальних людей. Дізнатися, як вони живуть і як страждають. Це неймовірно емоційно. І світу важливо знати про цю реальність. Знати історії людей. Ми їх не забудемо і зробимо все, що в наших силах, аби допомогти.

Я думаю, що люди, які живуть у зоні бойових дій, не можуть вижити без допомоги інших людей – організацій, фондів, які їх підтримують. Це дуже важливо – піклуватися про мирних жителів, про їхнє здоров’я, привозити їм їжу. А коли цього не робити, ситуація буде ще важчою».

Виставка – це чорно-білі колажі з фотокниги «Донбас і Мирні», кольорові світлини зруйнованих будинків та їхніх мешканців, відеоролики за участю дітей, які не з чуток знають, що таке війна. Під час виставки депутати Європарламенту ознайомилися і з самою фотокнигою «Донбас і Мирні» Фонду Ріната Ахметова. Видання, в якому зібрані історії людей похилого віку та дітей, які постраждали на Донбасі, стало приголомшливим одкровенням для багатьох людей в Україні та Європі. Воно відзначене в номінації «Найкраща соціальна фотокнига року» Українського бібліотечного фонду та вже було презентоване в Києві, Львові, Маріуполі, Брюсселі та Франкфурті-на-Майні.