Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми їдемо до міста, де немає війни. Але чому вона є в нас?», — 6-річний Гліб, переселенець, який хворіє на астму

20.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив медикаменти, необхідні для підтримки стабільного стану хлопчика. Вони запобігають астматичним нападам і підтримують загальний стан організму. Також, найближчим часом, це дозволить зробити хлопчикові операцію з видалення аденоїдів.

Переїхавши з охопленої війною Горлівки до Запоріжжя, Олена із сином і чоловіком опинилися в жалюгідному становищі. До початку бойових дій жінка працювала провідником на українській залізниці. «Прибутку немає жодного. Я втратила роботу, чоловік тут нічого не може знайти, навіть вантажником. У Горлівці, до того ж, у мене залишилася онкохвора матір», — ділиться жінка. — Як виживати — не знаю. Спасибі вашому Штабу за допомогу з медикаментами для Гліба. Операцію довелося відкласти, йому стало гірше».

6-річний Гліб страждає на бронхіальну астму. Такий діагноз встановили донецькі медики рік тому. Останнім часом до того ж дитину мучить гострий отит. Організм хлопчика дуже ослаблений, він постійно задихається. За словами мами, на його стані позначилася напружена ситуація вдома — хлопчик дуже боявся обстрілів.

У новому місті сім’я насилу знайшла житло за помірну ціну. Але незабаром довелося з’їхати. «Стіни квартири прогнили і вкрилися пліснявою. Зі стелі капало», — розповідає Олена. — У таких умовах астматикові жити не можна. Ми переїхали до іншого будинку. Спасибі господині, пішла на зустріч, і трохи знизила оплату за житло».

Приїхавши до Запоріжжя, Олена почала просити допомоги у всіляких організаціях. Вдома на щось сподіватися давно сенсу не було. Зверталася до волонтерських організацій, державних структур. Результат був різним: хтось у міру сил допомагав, хтось тільки обіцяв. У МНС жінці дали номер гарячої лінії Штабу Ріната Ахметова. Там узялися допомогти.

Співробітники Гуманітарного штабу зібрали посилку з необхідними медикаментами для хлопчика. Тепер, щойно його стан стабілізується, можна буде провести операцію з видалення аденоїдів, які провокують появу інфекції, через що в дитини відкритий серцевий клапан.

Вся сім’я дуже хоче повернутися додому. А маленький Гліб хоче видужати й піти до школи. За словами мами, про це він питає щодня. А ще, коли закінчиться війна. «Ми коли з Горлівки виїжджали, Гліб усім повідомляв, що «ми їдемо до міста, де немає війни». А потім несподівано додав: «Тоді чому вона є в нас?» Що йому відповісти, ми з чоловіком не знаємо».