Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми боремося з хворобою й чекаємо сина з війни», — Ольга, дружина онкохворого луганчанина

19.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оплатив два курси хіміотерапії для Костянтина з Луганської області. Попереду в чоловіка тривале лікування й постійні обстеження.

 

Єдина підтримка подружжя Костянтина та Ольги зараз у зоні АТО. Десь у тилу, а може, і на передовій. У квітні цього року їхній син Євген так і не повернувся додому після строкової служби в армії. Його забрали на фронт. Все, що батьки знають про свою єдину дитину, — він захищає сусідню з їхньою рідною Луганщиною Донецьку область.

Зі сльозами в голосі Ольга ділиться: «За законом син — наш єдиний опікун. Батько в нас, у зв’язку з хворобою, недієздатний. Я оббивала пороги Міністерства оборони, але мене не почули. Сина з фронту нам так і не повернули. І коли це трапиться — одному Богу відомо».

Зараз подружжя проживає в Харкові. Були змушені виїхати, щоб продовжувати лікування Костянтина.

У 2013 році чоловік звернувся до лікарні із запаленими лімфовузлами й низьким гемоглобіном у крові. Після обстеження медики встановили діагноз — «лімфолейкоз».

До початку війни чоловік пройшов 2 курси хіміотерапії в Луганському онкологічному диспансері. Після того, як лікарня була зруйнована, сім’я продовжила лікування в Харкові.

Там знайомі прихистили пару у своїй двокімнатній квартирі. Зараз у квартирі проживають одразу 6 дорослих і одне немовля. «Для нас усіх це нестерпні умови, але я дуже вдячна за їхні доброту й дах над головою. Ще другим домом тут для нас стала лікарня», — каже жінка.

Грошей на дорогі ліки в родини вже немає. Подружжя — пенсіонери. На двох заробили 45 років шахтного стажу. Все життя працювали на шахті імені Дзержинського: Ольга — оператором пульта керування, а Костянтин — прохідником. «Чоловік усе здоров’я залишив у шахті. І пенсію непогану ми заробили, але цього однаково катастрофічно не вистачає на лікування», — ділиться Ольга.

Ольга звернулася по допомогу до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Упродовж місяця її заявку схвалили. «Спасибі величезне за вашу небайдужість і допомогу», — каже жінка. — Ми дуже чекали посилку з ліками. Спасибі всім волонтерам та співробітникам, які допомагали, за підтримку й увагу».

Попереду в Костянтина 2 курси хіміотерапії в Харківському обласному онкологічному центрі. Це тривале лікування. Після кожного проведеного курсу хімії, чоловік буде проходити контрольне обстеження, після якого визначатиметься подальша тактика лікування.