Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

МУЗЕЙ ІНТЕРНЕТУ І «МУЗЕЙНИЙ» ДОДАТОК

05.05.2015

За словами одного із засновників музею інтернету Пауля Рашейа, проект фінансується за рахунок приватних інвесторів за моделлю краудфандінга на порталі Startnext, а також за рахунок спонсорів з IT-бізнесу. У музеї будуть представлені різні аспекти цього технічного феномена, який справив, як і книгодрукування в свій час, колосальний вплив на людей по всьому світу – від історичних фактів до різних сторін масового використання в наші дні.

Тематичними віхами постійної експозиції в новому музеї стануть портрети піонерів Мережі та їх передові ідеї, на основі яких сформувався сьогоднішній інтернет. Причому передумови для його появи засновники музею бачать ще в 17-му столітті. Особливу увагу буде приділено європейським розробкам у цій сфері: німецькій системі зв'язку за допомогою телефону і телевізора Bildschirmtext (Btx), французькому проекту Minitel та ін.

До речі, ще одна новина з Німеччини: місцеві розробники нещодавно представили безкоштовний мобільний додаток Museum.de, в якому буде зібрана інформація про тисячі музеїв і виставкових залів не тільки в Німеччині, але і в інших країнах. У перспективі на базі цього додатку планується створити єдину базу музеїв по всьому світу. Будь-який користувач зможе безкоштовно знайти всю важливу інформацію – адресу та час роботи музею, актуальні програми та тимчасові експозиції, лекції та вартість квитків. Музеї можуть самі підключаються до реєстру програми. В даний час в додатку вже є інформація про 40 373 музеїв з різних країн світу.

Джерело: http://euro-pulse.ru/