Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова зібрав понад 60 тисяч історій про життя під час війни

06.02.2023

Кожен житель України має свою історію про війну — немає того, кого б не торкнулася трагедія, яку переживає країна. Живі, відверті, емоційні історії про життя під час війни щодня поповнюють архів Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, який збирає їх з 2014 року. Наразі архів Музею вже налічує понад 60 тисяч історій з перших вуст. 

«Я б хотів, щоб усі ці історії не стерлися з пам’яті, щоб наші спогади залишилися назавжди. Щоб кожна людська історія з Музею „Голоси Мирних“ стала закликом до припинення цієї жахливої війни та недопущення подібних трагедій у майбутньому», — наголошує Засновник Фонду Рінат Ахметов.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — це наймасштабніший у світі архів історій мирних жителів України, які постраждали від війни. Музей збирає свідчення тих, хто вижив: щоби світ пам'ятав і ніколи не пробачив воєнних злочинів росії на нашій землі. За кожною історією є голоси та обличчя людей, які пережили біду та стали свідками трагедії інших. Усі історії сповнені болем, але у кожній є надія та віра у Перемогу України. 

Розвиток Музею постійно триває: окрім історій Мирних, до його архіву входять ексклюзивні інтерв’ю відомих істориків, мислителів, митців, експертів у сфері збереження національної пам’яті. Запущено серію подкастів з інтерв’ю таких фахівців, які поділилися з Музеєм «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова своїми поглядами на події в Україні, теперішнє та майбутнє. 

У архіві Музею немає незначущих історій: важлива кожна. Розкажіть свою історію! Це можна зробити так:

— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
— скористайтеся чат-ботом t.me/civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
— відвідайте портал Музею https://civilvoicesmuseum.org/ та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
— зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001