Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Муса Магомедов: «Місто не існує без заводу, завод не існує без міста»

01.02.2017

Зупинка Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) може призвести до гуманітарної катастрофи. У результаті останніх обстрілів, які пошкодили лінії електропередач, підприємство знеструмлено і перебуває в стані гарячої консервації. У разі якщо в батареях не вдасться підтримувати необхідну температуру, запустити їх повторно вже не вийде.

Про те, які заходи вживають на заводі, щоб запобігти катастрофі, розповів сьогодні під час прес-брифінгу Муса Магомедов, генеральний директор АКХЗ.

«Ми пережили важкі події, було знеструмлено завод за температури –20. Щоб дати тепло на Авдіївку й не розморозити опалювальну систему міста, нам довелося вивести в консервації три батареї – 6, 7 і 8, знизивши виробництво коксу втричі. Але якби ми це не зробили, то, за розрахунками енергетиків, від моменту відключення до повного заморожування системи пройшло б усього 6 годин. Місто не існує без заводу, завод не існує без міста. Це єдина система, єдине водо- й енергопостачання. Немає можливості самостійного виживання ні в міста, ні в заводу, ми працюємо всі разом і докладаємо всіх зусиль для стабілізації ситуації. Але ми б не впоралися самі. Заклик Ріната Ахметова надати допомогу Авдіївці почули моментально. У ситуації загострення всі активи оперативно пропонують допомогу. Повним ходом йде закупівля матеріалів для відновлення руйнувань», – пояснив Муса Магомедов.