Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мрія, що стала метою: учасниця Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» написала книжку

13.01.2020

Єлизавета Кубрак – нетиповий підліток. Поки однолітки годинами не вилазять з Інстаграма, Ліза йде до бібліотеки за новою порцією книг. Магія слова підкорила її в ранньому дитинстві та не відпускає досі. Нещодавно дівчина здивувала рідних і подруг – написала книжку!

– Це роман про конфлікт двох поколінь, сучасна версія «Батьків і дітей», – каже Ліза і про всяк випадок попереджає: всі історії вигадані, а збіги випадкові. Діти, з якими юна письменниця вчиться в санаторній школі-інтернаті в Олексієво-Дружківці, мріють першими прочитати роман. Але рукопис – 100-сторінковий зошит – під надійним контролем.

– Мрію колись видати свою книгу. Але час ще не настав, – інтригує дівчинка.

Ліза Кубрак переконана в тому, що напише не один роман. Стати письменницею – вже не мрія, а мета. Така впевненість у власному майбутньому з'явилася у дівчини завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Це серія мотиваційних зустрічей, що допомагають дітям повірити в себе, відкрити свої таланти і обрати професію.

У грудні 2019 року Ліза взяла участь у проєкті вчетверте.

– Дякую Фонду Ріната Ахметова за те, що допомагає дітям із інтернатів визначитися з майбутнім і надихає на звершення, – сказала Єлизавета.

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» виріс із Акції «Рінат Ахметов – Дітям!». Це наймасштабніша в країні традиція добра й особистої участі Ріната Ахметова в долях сотень тисяч хлопчиків та дівчаток. Тільки з 2014 року учасниками Акції стали 700 000 дітлахів.