Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мрія Олексія – бути в родині

22.03.2019

З Олексієм знімальна група програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова познайомилася взимку 2014 року. Ще тоді ми помітили, що хлопчик дуже талановитий. Згодом наші спеціалісти мали змогу знову поспілкуватися з ним восени минулого року. Льоша підріс, став впевненішим. Ми вирішили детальніше розповісти про нього читачам порталу, щоб допомогти швидше здійснитися дитячій мрії – опинитися у сім’ї. 
 
 
Олексію 11 років, він учень 5-го класу, мешкає в одному з інтернатних закладів Харківської області. Хлопчик дуже старанний, попри певні труднощі у навчанні; тренується каліграфічно писати, хоча це заняття йому дається непросто. 
 
«Я дуже люблю читати книжки. Улюблена моя казка про вовка і семеро козенят. Також люблю дивитися мультики», – каже Льоша. Вихователі нам розповіли, що дитина має чудову пам’ять, може декламувати великі за обсягом твори – це його унікальність. 
 
Окрім літературного захоплення, хлопчик також має музичний хист, полюбляє співати. Вихователька також розповіла нам про те, що Олексійко дуже акуратний, охайно ставиться до речей. Має добре серце, співчутливий. Особливо емоційно реагує на події, що описані у казках.  
 
 
«Я хочу, щоб у мене була сім’я», – говорить про свою мрію дитина. 
 
Олексійко має молодшого брата Толю. Хлопчики перебувають у різних закладах Харківської області. Допомогти їм бути разом можуть батьки, які готові їх прийняти у свій дім, у своє серце. 
 
Якщо ви бачите себе батьками Олексія та його братика Толі, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації за телефонами: (057) 757-44-36, 757-44-35. 
 
Більш детальна інформація може надаватися тільки кандидатам в усиновлювачі, опікунам, прийомним батькам чи батькам-вихователям.