Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мобільні» волонтери Штабу Ахметова й далі доставляють продукти пенсіонерам та інвалідам Донецька

23.02.2015

Від початку лютого мобільні групи волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили додому 600 продуктових наборів пенсіонерам та інвалідам Донецька, які за станом здоров’я не можуть вийти з дому.

Гуманітарна допомога для пенсіонерів та інвалідів Донецька, котрих позбавили соціальних виплат, єдине джерело прожитку. Багато хто з них залишився без підтримки рідних, і за станом здоров’я не покидає свої будинки. Ризикуючи власною безпекою під час обстрілів, доїжджаючи до найвіддаленіших точок обстрілюваних районів, волонтери Штабу доставляють продукти для таких жителів міста.

«У лютому наші волонтери почали виїжджати до інвалідів і літніх людей, які перебувають на супроводі територіальних центрів соціального захисту населення. Натомість тим, хто отримує продуктовий набір повторно, волонтери телефонують і повідомляють дату свого наступного візиту. Хочу зазначити, що багато хто з них дуже чекає на повторне доставляння, і дякує за її відновлення після інтенсивних обстрілів міста в січні-лютому. Дехто просить не приїжджати, якщо будуть обстріли, дуже переживає за наших волонтерів», — розповідає координатор мобільних груп волонтерів Гуманітарного штабу Анжела Сурмава.

До багатьох заявників мобільні групи приїжджали вже кілька разів. Пенсіонери, яким доставляють допомогу повторно, вже пам’ятають волонтерів на ім’я. Дякують за увагу й допомогу. За словами волонтерів, на день вони отримують по 60–70 телефонних дзвінків із вдячністю Гуманітарному штабу за доставлену допомогу.

«Останні виїзди дуже важкі. Видно, що люди виснажені, дуже налякані, не можуть навіть спускатися в бомбосховище, або ховатися. Сьогодні відвідали бабусю, яка пересувається на милицях. Вона весь час плакала і скаржилася, що в Луганську в неї залишилася дочка, і що боїться її більше не побачити. Із дому пенсіонерка не виходить. Хліб для неї купує сусідка. Важко дивитися на таких людей, навіть нашим волонтерам, які за ці місяці бачили багато чого», — розповідає волонтер Юлія.

Роздавати продуктові набори в Донецьку виїжджають три мобільні групи. За день одна така група встигає роздати до 100 продуктових наборів.

Нагадаємо, що групи мобільних волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова працюють понад 4 місяці. За цей час вони доставили додому понад 3500 продуктових наборів для пенсіонерів та інвалідів Донецька, які за станом здоров’я не могли самостійно прийти на пункти видавання.