Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Міжнародний день онкохворої дитини: зупинити загрозу

15.02.2020

Сьогодні в світі проходить Міжнародний день онкохворої дитини. Він був заснований в 2002 році для того, щоб привернути увагу суспільства до дітей, хворих на різні форми раку.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку на нашій планеті онкологічні захворювання виявляють у 140 з мільйона дітей віком до 14 років. Найчастіше це лейкемія - понад 30% випадків дитячої онкології. Далі йдуть пухлини центральної нервової системи і лімфома.

З перших днів роботи Фонд Ріната Ахметова став займатися найскладнішими проблемами суспільства. Майже 100 000 осіб отримали допомогу в рамках програми «Рак виліковний». За цією величезною цифрою – життя, що було подаровано людям.

У 2014 році, з початком конфлікту на сході України, Фонд Ріната Ахметова сконцентрував свою діяльність на допомозі та порятунку мільйонів жителів Донбасу. Разом з тим, Фонд продовжує просвітницьку роботу з профілактики онкології. Пропонуємо вашій увазі новий відеоролик, знятий в рамках соціальної кампанії з боротьби з раком.