Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Міжнародний день людей з інвалідністю: пам'ятати та допомагати

04.12.2017

Приблизно 2,8 мільйона людей з інвалідністю нараховують сьогодні в Україні. Корективи в цю невтішну статистику внесла війна на Донбасі: від бойових дій на сході країни постраждали більш ніж 5 тисяч осіб.

За даними останніх соцопитувань, лише в прифронтовій зоні приблизно сто тисяч сімей не виживуть без гуманітарної підтримки. Особливо важко людям з інвалідністю. В умовах збройного конфлікту вони опинилися на межі виживання. Підтримку, зокрема інвалідам, надає Штаб Ріната Ахметова.

За весь час роботи Штаб видав приблизно 12 мільйонів продуктових наборів, з них більш ніж 600 000 наборів отримали люди з інвалідністю.

Понад три роки Штаб Ріната Ахметова допомагає всім незахищеним категоріям населення, особливо нужденним на Донбасі. За час військового конфлікту найбільша гуманітарна місія країни врятувала понад мільйон життів. Вже багато років в центрі уваги благодійної організації літні люди, діти та інваліди. Саме вони найбільш гостро потребують підтримки.

«Це одна з найбільш соціально незахищених категорій мирних жителів Донбасу. Пенсіонери, матері та батьки-одинаки, сім'ї з прийомними дітьми та дітьми-інвалідами також отримують гуманітарну допомогу», – розповідає Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.