Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мій найбільший страх — залишитися на самоті й без їжі» — історія літньої донеччанки

22.10.2014

Катерині Панасівні, котра залишилася без соціальних виплат і прикутою хворобою до ліжка, волонтери Гуманітарного штабу привезли продукти.

За останній рік 78-річна Катерина Панасівна перенесла 3 складні операції: видалення пухлини молочної залози, видалення тромбу в нозі, лікування перелому шийки стегна. Перелом жінка отримала наприкінці травня 2014 року, і досі не може відновитися, дуже рідко встає з ліжка й пересувається у будинку лише за допомогою ходунків.

Київський район, у якому живе літня жінка, в останні дні регулярно обстрілюють, але Катерина Опанасівна не може йти в укриття.

«Сподіваюся тільки на Бога, — каже вона. — Усі мої сусіди, після початку обстрілів, роз’їхалися, тому, коли припиняється стрілянина, настає страшна тисна тиша. Дуже боюся залишитися одній, без будь-якої допомоги».

Син Катерини Панасівни залишився без роботи, після довгих безуспішних пошуків нового місця, втратив надію й вирішив їхати за кордон. Перед від’їздом він хоче перевезти літню маму у спокійніший район Донецька й переконатися, що про неї буде кому подбати.

Катерина Панасівна 49 років пропрацювала телефоністом в управлінні Донецької залізниці, але вже більше двох місяців не може отримати заслужену пенсію. Запас грошей, які пенсіонерка відкладала на «чорний день», вичерпався на оплату операції та медикаментів. Убогий раціон харчування пенсіонерки складає лише хліб і овочі, які встигла посадити навесні на городі.

Від колишньої співробітниці, яка отримувала продуктовий набір Гуманітарного штабу, жінка дізналася номер «гарячої лінії» (0800 50 9001) і звернулася по допомогу. 15 жовтня мобільна група волонтерів Штабу привезла донеччанці такі необхідні їй продукти, як крупи, макаронні вироби, борошно, цукор, олія, консерви, згущене молоко, чай і печиво.

«Найбільші мої страхи — залишитися самій і без шматка хліба — розвіялися, — каже Катерина Панасівна. — Коли син виїде на заробітки, за мною зможе доглянути знайома жінка з Калінінського району, а Гуманітарний штаб забезпечив прекрасним продуктовим набором, якого мені вистачить більш ніж на 2 тижні до наступного візиту волонтерів».