Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мій хлопчик — наймужніший, і я знаю, що ми впораємося», — мама онкохворої дитини з Донецька

02.02.2015

Мама 9-річного Кирила шукає будь-які можливості для лікування сина. Вже більше року хлопчик живе з «онкологією» й низкою супутніх хвороб. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надав родині допомогу на невідкладне лікування.

 

Кирило з мамою Наталею ось уже рік живе в Національному інституті раку в Києві. Сім’ї з виснаженого бойовими діями Донецька було необхідно покинути місто. У цій сім’ї — своя «війна». За здоров’я й майбутнє хлопчика.

2013 року Кирило впав із велосипеда й сильно вдарився коліном. У кого не було розбитих колін у цьому віці? Ніхто й подумати не міг, що цей випадок призведе до страшних наслідків. У хлопчика почалися сильні болі в нозі, особливо вночі. Сім’я звернулася по допомогу до місцевої поліклініки, де зробили рентген і рекомендували зробити біопсію. Але аналізи не дали точної відповіді.

«Ми прийняли рішення їхати на обстеження до Ізраїлю, — розповідає Наталя. — Дуже допомогли рідні та друзі, зібравши необхідні кошти. Там нам нарешті встановили страшний діагноз — саркома Юїнга (рак кістки). Я передчувала щось серйозне, але припустити не могла, що звичайний і рядовий удар виллється в таку біду».

Родина повернулася до України, почала лікування в Національному інституті раку в Києві. За рік Кирило переніс 10 курсів хіміотерапії, операцію з імплантації імплантату. Але після операції з’явилися ускладнення — не прижилася шкіра, почався некроз тканин. Дитину направили до Київського опікового центру, де провели пластичну операцію. Але кілька місяців тому через зараження крові почався гепатит.

«Ця новина просто добила. Ми щосили намагалися видертися, і тут — знову боротьба…, — ділиться змучена боротьбою мама. — Медики рекомендували місячний курс противірусної терапії, на яку зовсім не було коштів. Просто хочеться, щоб усе це швидше закінчилося. Ми майже два роки поневіряємося лікарнями, і нам ставлять усе нові й нові діагнози, які, на жаль, підтверджуються».

Наталя живе разом із сином у лікарні — на орендоване житло коштів немає. Жінка давно не працює, щоб доглядати за сином. Єдине джерело виживання — допомога рідних і близьких людей.

Дізнавшись про важку ситуацію, у якій опинилася сім’я з Донецька, завідувач відділення дитячої онкології Національного інституту раку надісав заявку на допомогу сім’ї до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Наталя каже:

«Ми дуже вдячні також нашому доктору Сергію Володимировичу, і Рінату Леонідовичу за надану допомогу. Без неї просто б не впоралися. Мій хлопчик наймужніший, і я знаю, що ми впораємося. І коли допомагають такі небайдужі люди, з’являються сили боротися далі».

Кирило вже почав проходити противірусний курс. Попереду — операція з видалення пухлини. Хлопчик дуже ослаблений затяжним лікуванням. Але вони з мамою вірять, що обов’язково переможуть хворобу й повернуться в рідне місто, де немає війни.