Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мінсоцполітики збільшить виплати переселенцям — ЗМІ

16.09.2015

У Міністерстві соціальної політики України розробляють документи для збільшення соціальної допомоги переселенцям із Донбасу та Криму. Про це повідомив заступник міністра соцполітики України Віталій Мущинін, передає UBR.

За його словами, цього року на виплату соціальної допомоги переселенцям у держбюджеті були передбачені 3,4 мільйона гривень. У відомстві також планують продовжити ці виплати наступного року.

«У нас сьогодні є вид державної допомоги, яку ми виплачуємо переселенцям. Це допомога для оренди житла та проживання. Максимальний розмір цієї допомоги становить 2400 гривень на сім’ю. Ми хочемо продовжити виплату цієї допомоги. Начебто вже знайшли розуміння в Міністерстві фінансів на наступний рік. Крім того, ми сьогодні намагаємося переглянути розмір цієї допомоги. Оскільки його було визначено ще в жовтні 2014 року. Ясна річ, що після цього відбулися зміни в економічній ситуації. Ми сьогодні хочемо вийти на підвищений рівень цієї допомоги», — заявив Мущинін.

Заступник міністра соцполітики також повідомив, що у відомстві планують визначити окремий вид допомоги — переселенцям-інвалідам.

«Ми плануємо диференціювати розміри цієї допомоги на прожиття для конкретних категорій громадян, як-от інваліди. Тому що їм для проживання потрібні спеціальні, комфортні умови. Необхідно зробити вищі виплати і, відповідно, поліпшити соціальний захист переселенців», — зазначив Мущинін.

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що станом на 14 вересня на обліку перебуває 1 мільйон 483 тисяч 119 внутрішніх переселенців із Донбасу та Криму.

ДЖЕРЕЛО