Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Міністерство соціальної політики України чекає ваших пропозицій щодо удосконалення системи сімейних форм виховання!

04.10.2019

Міністерство соціальної політики України приймає пропозиції громадян щодо розвитку системи сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook. 
 
Спеціалісти програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» інформують кандидатів, а також усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів, як можна долучитися до цього процесу та над чим варто подумати. 
 
Тема профілактики сирітства є актуальною. Щодня спеціалісти програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» читають десятки повідомлень від кандидатів і вже усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу про те, що система застаріла, які і нормативно-правові акти, тому треба її змінювати. Хто, як не ті, хто вже проторував шлях, знають, на чому слід зосередитися владі для удосконалення системи? 
 
 
Над чим слід поміркувати і яких пропозицій чекають?
 
• пропозиції змін до законодавства та інших питань, вирішення яких дозволить зменшити кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 
• пропозиції щодо покращання процесу усиновлення, встановлення опіки, функціонування прийомних сімей чи дитячих будинків сімейного типу; 
• будь-які інші ідеї на цю тему, що здатні змінити нинішню ситуацію на краще.  
 
До речі, є потреба у думках стосовно патронатного виховання та наставництва також. 
 
Відтепер усі пропозиції зацікавлених цією темою громадян можна подати на розгляд до Міністерства соціальної політики України дуже швидко та зручно. 
 
Як це зробити? 
 
Дуже просто. Достатньо подати свої ідеї та зауваження через спеціально створену «гугл-форму» ось за цим посиланням: http://bit.ly/2oBSOQu . Їх можна надіслати також у паперовій формі за адресою: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна 8/10. 
 
Пропозиції можна подати до 1 листопада 2019 року.