Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Медики Дніпра отримали привітання від Фонду Ріната Ахметова з Днем медичного працівника

27.07.2023

27 липня Україна відзначає День медичного працівника. За щорічною традицією Фонд Ріната Ахметова завітав із подарунками до десяти державних лікарень України у Миколаєві, Дніпрі, Краматорську, Костянтинівці, Слов’янську, Нікополі, Херсоні та Харкові. Для підтримки медиків Фонд подарував лікарням сучасні кавоварки, запас кави та кулери для води, а також медичний одяг.

Обласна клінічна лікарня імені І. І. Мечникова у місті Дніпро з 2014 року надає медичну допомогу пораненим. Але такої кількості випадків, як після 24 лютого 2022 року, до того персонал не бачив. Люди з найважчими пораненнями надходили і продовжують надходити саме до цієї лікарні. Важкі черепно-мозкові, торакоабдомінальні поранення, скелетні травми, ампутації: все це проходить через команду лікарні щодня і щоночі.

Фонд Ріната Ахметова завітав до закладу з нагоди свята.

«Це наш медичний фронт, ми його маємо тримати до самої Перемоги і ми будемо це робити. Ми всі працюємо на один результат — на Перемогу, будемо святкувати її разом. Дякувати Фонду Ріната Ахметова, ви сьогодні даруєте нам кавомашину, це буде допомога для відновлення психологічного стану медичного персоналу», — зазначає Олександр Толубаєв, заступник медичного директора по наданню екстреної медичної допомоги Обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечникова, Заслужений лікар України.

Боротьба з ворогом і допомога один одному згуртувала країну. Медичні працівники рятують життя та здоров’я людей попри надлюдське навантаження та небезпеку. Фонд підтримує медиків та надає допомогу найуразливішим українцям: з 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.