Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Майже 100 сімей у Рівненській області отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова

04.07.2020

Фонд Ріната Ахметова завжди приділяв особливу увагу допомозі тим, хто її особливо потребує. І сьогодні, коли країна продовжує боротися з епідемією коронавируса, підтримка дуже потрібна сім'ям, де є діти з обмеженими можливостями. Таким, як мама і син Лисенки з села Смига на Рівненщині.

13-річний Максим з народження страждає на важке захворювання центральної нервової системи. Ноги підлітка паралізовані і з ліжка він не встає. Єдина рідна людина - мама Марія, якій доводиться самотужки справлятися з усіма труднощами. Іншими словами - намагатися вижити, адже весь дохід сім'ї з двох осіб - пенсія по інвалідності.

«Відразу після народження дитини чоловік сказав, що йому «інвалід не потрібен». Раз на рік нещасних пару гривень аліментів кине - на тому і кінець», - каже Марія.

Жінка зізнається, що зараз грошей не вистачає навіть на найнеобхідніші продукти. У Рівненській області в схожій ситуації опинилися ще майже 100 сімей.

«Життя сімей, де ростуть діти з інвалідністю - це завжди подолання труднощів, а зараз до них додалися обмеження в пересуванні і особливі ризики для здоров'я. Тому, коли місцева громадська організація звернулася до Фонду Ріната Ахметова з проханням допомогти цим сім'ям, рішення було прийнято негайно. Їм були доставлені продуктові набори Фонду, які підтримають їх в цей складний кризовий час», - розповіла Ірина Блажан, директор проектів і програм Фонду.

Всі продуктові набори були доставлені адресно і передані безпечним способом, з дотриманням правил карантину.

«Велике спасибі, дуже задоволені, що до нас прийшла така допомога. Максим на неї чекав», - подякувала Марія Лисенко.

Нагадаємо, що в травні Фонд Ріната Ахметова також передав 10 000 продуктових наборів ветеранам праці в Донецькій і Луганській областях.