Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мати-героїня з Макіївки отримала від Гуманітарного штабу медикаменти для лікування

28.10.2014

 

 

Лариса Василівна — мати-героїня з Макіївки, виховала 6 дітей, 3-х синів і 3 доньок. Все своє життя жінка присвятила педагогіці, як у власній родині, так і в дитячому садку, де тривалий час пропрацювала вихователем.

У всіх складних життєвих ситуаціях жінка керувалася правилом «все найкраще — дітям», водночас, прищеплюючи їм почуття поваги до батьків.

Навіть зараз, коли діти виросли і стали самостійними, Лариса Василівна з чоловіком продовжують допомагати їм усім, чим можуть, незважаючи на надзвичайно скрутне фінансове становище.

«Цього року одному із синів двічі робили операцію з видалення пухлини мозку, довелося брати кредити, — каже мати-героїня. — Його частково паралізувало, а підприємство, на якому працював, так і не виплатило лікарняний. Двоє інших синів, які працювали на шахті, також залишилися без роботи. У нас у Макіївці всі шахти закриті, деякі затоплені».

Дочки Лариси Василівни в пошуках роботи й безпеки роз’їхалися в різні міста країни.

Сама Лариса Василівна з чоловіком вже 4-ий місяць не отримують пенсію й не можуть навіть оплатити необхідні ліки. Жінка з 2011 року страждає хронічним тиреоїдитом (захворюванням щитовидної залози) й остеохондрозом.

«Для того, щоб у щитовидці не утворювалися вузлики, мені потрібно постійно приймати гормональні препарати, — каже Лариса Василівна. — Інша проблема — це жахливі головні болі, які викликає остеохондроз».

Одна з дочок жінки знайшла в інтернеті номер «гарячої лінії» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова і, бажаючи допомогти мамі, звернулася з проханням купити необхідні препарати.

Рівно 2 тижні тому посилка з гормональними, знеболювальними, судинорозширювальними ліками й засобами для нормалізації тиску прибула додому до Лариси Василівні.

«У вас такі чуйні співробітники, стільки уваги приділили, — розповідає пенсіонерка. — Я дуже вдячна за вашу допомогу. Медикаментів мені має вистачити на 4 місяці, якраз до весни, а там, сподіваюся, ситуація в місті зміниться на краще».