Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Матерям Донбасу розповіли про грудне вигодовування у НС — ЮНІСЕФ

19.11.2015

Жінки отримають навчальне повідомлення щодо грудного вигодовування.

Заплановано, що до кінця грудня в постраждалих регіонах і місцях концентрації ВПО 30 тисяч матерів поліпшать свої знання про переваги грудного вигодовування в надзвичайних ситуаціях.

Під-кластер «Харчування» підготував навчальне повідомлення щодо грудного вигодовування новонароджених і маленьких дітей. Ці повідомлення ґрунтуються на результатах оцінювання потреб, проведеного в червні. ЮНІСЕФ надрукували нові буклети та плакати й передали їх для використання партнерам під-кластера, які проводять роботу в цій галузі.

Одним із таких партнерів є Гумштаб Ріната Ахметова, який є одним з основних постачальників допомоги для годування новонароджених та маленьких дітей у Східній Україні: щомісячно видає приблизно 30 тисяч продуктових наборів дітям від 0 до 35 місяців. Партнери провели кілька зустрічей, на яких ЮНІСЕФ допоміг Штабу переглянути програму надання продуктової допомоги дітям для того, щоб вона відповідала основним принципам підтримки годування новонароджених і маленьких дітей.

Також, у межах під-кластеру «Харчування» ЮНІСЕФ підготував навчальну програму про методики вимірювання людського тіла (розмір плеча, індекс маси тіла), який має сприяти виявленню випадків недоїдання. За підтримки ВООЗ і партнерів кластера «Охорона здоров’я», які працюють поблизу лінії зіткнення, було проведено відповідні тренінги для фахівців мобільних бригад пунктів першої допомоги в невідкладних ситуаціях.

ДЖЕРЕЛО